Omgeving van Callantsoog
Home » Omgeving

Omgeving

omgeving Callassande

Een verblijf op Callassande is natuurlijk een heerlijke strandvakantie. Maar wist u dat er nog veel meer te zien en te beleven valt als u in Noord-Holland op vakantie bent? Wat dacht u van de oneindige kleurige bloemenvelden in het voorjaar, de vele gezellige dorpjes en steden en de mooie natuurgebieden met wandel- en fietsroutes.

Bekijk snel alle leuke dagjes uit in de buurt van Callassande.

Vind hier meer tips voor dagjes uit


omgeving Callassande

Alkmaar
Alkmaar is dé stad voor een dagje uit. Niet alleen om de Kaasmarkt te bezoeken en van de historische sfeer te genieten, maar zeker ook om te shoppen bij de vele leuke winkeltjes. Verder zijn het Kaasmuseum en het historische Waaggebouw absolute aanraders bij een dagje Alkmaar.

omgeving Callassande

Fort Kijkduin
Hier komt Napoleon weer tot leven. Neem een kijkje in de oude kelders, strafkamer, kruitkamer en wapenkamer. De kanonnen bovenop het fort zijn natuurlijk onweerstaanbaar voor de echte avonturiers. In het Fort Kijkduin is tevens een Noordzeeaquarium gevestigd. Hier kunt u onder water lopen door een 12 meter lange tunnel en werkelijk onder water de zee beleven.

omgeving Callassande

Fluwel's Tulpenland
In het hart van het grootste bollenteelt-gebied ter wereld ligt Fluwel's Tulpenland. Een bijzonder themapark waar u alles maar dan ook echt alles te weten komt over de tulp. Vanaf de oorsprong in de Himalaya tot en met de moderne tulpenkwekerij vandaag de dag.